Лик моје мајке – писмени састав

јул 12 00:54 2016

 

 


ОСОБА КОЈОЈ СЕ ДИВИМ

Многи људи имају и по неколико особа којима се диве, али ја имам само једну такву особу којој сам се увек дивио и којој ћу се увек дивити. То је моја мајка.

Дивим јој се због тога што је то највреднија жена коју знам и најбрижнија мајка на свету, која увек брине да ли сам гладан, жедан и какве су ми оцене у школи. Понекад је строга, а понекад је најтолерантнија особа на читавој планети Земљи. Када сам био болестан, она је увек била ту да ми помогне око нечега или да ми нешто донесе. Када сам полазио у први разред, она је била ту. Када сам полазио и у старије разреде, она је била ту, са мном.  Увек ми помогне око домаћег задатка и у свакој другој невољи је ту за мене. Купује ми све што желим и свуда ми дозвољава да идем. Може се рећи да имам најдивнију и најбрижнију мајку на планети! Она има црну косу, браон очи и огромно срце!

Ради у једном маркету у Параћину и тамо је шефица. Због ње сам три године био одличан ђак, због ње ћу бити и најбољи ђак.

Ја имам најбољу маму на планети, и желео бих за крај да јој поручим да ћу је увек волети највише на свету.

Владимир Дошљак, Ћићевац


МОЈА МАМА

Моја мама је особа коју волим највише на свету. Има тамну косу, тамне очи које
светле најдивнијим сјајем и најлепши осмех.
Она ради у једној књижари у центру града. Много воли да чита књиге које и мени
стално купује. Моја мама пуно ради, а то ми се не свиђа. Волела бих да не ради толико,
онда би могле да проводимо више времена заједно. Знам да је уморна када се врати са
посла, познајем по очима и по гласу, али она то никада не показује. Увек има времена за
мене и увек је спремна да ми помогне. Она је весела и воли да се дружи да и излази. Води
ме свуде са собом и када смо заједно пуно се смејемо. Обе обожавамо да пливамо и да
возимо ролере, а такође обожавамо и животиње, па редовно идемо у зоо-врт. Мама ме
води свуда и учи ме разним стварима, а ја у томе уживам. Она је извор моје среће, радости
и задовољства, уз њу се увек осећам сигурно. Много пута је успела да реши моје проблеме.
Она чини све за мене.
Када сам тужна и нерасположена једва чекам да чујем њен мили глас који ме одмах
развесели и чини да се осећам боље. Када сам болесна, мама ме пази, а њен поглед је за
мене највећи лек. Када ми треба помоћ око домаћег задатка знам да је мама ту. Она ће
учинити све за мене и даће све од себе да ја будем срећна.
Моја мама није обична жена. Она је за мене чаробница, јер поред ње сви моји
проблеми нестају. Она је моја добра вила која испуњава моје жеље.

Тања Ненадовић 4/3

 


Лик моје мајке

Мајка. То је једино име које у цијелом свијету значи исто: особа која наљс воли и одгаја.

Моја мајка се зове Љиљана. Има краћу косу кестењасте боје, продорне зелене очи у којима се огледа мој лик, и најтоплије и најњежније руке на свијету. Висока је и има лијепу линију тијела. Има брз и енергичан корак. Када се насмеје, то је као зрак сунца или као кад послије сна отворим очи, а свјетло јутра голица мој поглед. Додир њене руке брижне руке брише свет, и тај трен може да траје читаву вјечност, мени ће опет изгледати кратко. Без имало двојбе могу рећи да је она за мене најбоља мајка на свијету. Увијек је ту за мене. Кад сам тужна, њено срце пуца, кад сам срећна испуњена јој је душа. Топле речи су дио ње, сунчани осмех улепшава свет а нежни додир-додир анђела. Дубина њених очију је попут отворене струје, вуче те к` себи али не убија, држи те чврсто-ал` не стиска.

Сјајнија од звезде и од жарког сунца, лепша од бисера, снажнија од лавице. И анђели јој завиде на лепоти душе и тела.

Милица Њежић IX4


MAMA

Погледајте и  Драга личност мог детињства

Живим у породици са мамом,братом и татом.Све њих много волим и они воле мене.Сви ми пружају много љубави и пажње,али ипак маму волим највише.

Моја мама се зове Драгана.Она је средње висине,има смеђу косу и нежно сјајне очи које ме увек прате.Руке моје маме су радне,топле,нежне и меке.Кад ме мама милује док заспим ја осећам колико ме воли.Топлим пољупцима мене моја мама свако јутро буди за школу.Срце моје мајке је пуно љубави,нежности и разумевања за моје несташно детињство.Увек кад се разболим моја мама ноћима не спава.И ако пуно ради увек нађе време да ме саслуша кад ја имам нешто да јој кажем.Понекад је мама и љута,али увек за то постоји разлог.Често на лицу моје маме видим и сузу,јер је много осећајна.Мене моја мама учи да будем педантна,радна,да се дружим и волим пријатеље.Мама је увек ту да ми помогне око тежих задатака,да ме подржи у свему,да ме научи лепом и културном понашању.

Зато што је моја мама увек ту да ми помогне,што ме сваког јутра са осмехом испраћа у школу и пожели срећу и због свега што чини за мене,ја је волим највише на свету.


Портрет моје мајке

Као и свака ћерка, осећам јаку блискост са мојом мајком, посебну везу и однос. Мислим да не бих могла да будем више од 3 недеље далеко од ње. Онда ми помаже у свему. Без ње, ништа нема смисао: нема ко да ми даје савете, оне праве, који долазе из срца, нема ко да ме теши као што она то ради. Нико не може да ме усрећи као њен осмех и дознање да је весела и задовољна.
Моја мајка има мало светлију пут од моје, немирну таласасту косу боје кестења и дубоке браон очи. Облачење јој и није нека страст: фармерке, мајица, патике и то је то! Али ипак изгледа одлично. Од када је постала пунолетна, ради посао који највише воли, а то је трговина. Ради у прехрамбеној продавници и задовољна је својим послом. Од рађања троје деце, остале су јој наглашене облине око кукова, али има прилично лепо тело.
Када разоварате са њом, њене тамне очи привлаче ваш поглед. Увек проналази добру страну у свему, па чак и у оном најгорем и најболнијем, а притом је одличан саветник. Могу слободно да кажем да је она моје светло на крају тунела!
Искрено, не бих могла да живим без своје маме. Када би ме неко питао какву маму желим, само бих одмахнула главом и рекла: “Моја мама је незаменљива!ЉУБАВ ПРЕМА МАЈЦИ (Ги де Мопасан)
Човек воли своју мајку и не знајући, и не мислећи, јер је то тако природно као и живети: и тек у часу последњег растанка, он опажа колико је дубок корен те љубави.

Са њом се не може поредити никаква друга љубав, јер се остале касније јављају, док је ова од рођења. Све остале нам доносе случајности у животу, а ова живи од првог дана у нашој крви.

Сем тога, ми онда не губимо само мајку, са њом нестаје и половина нашег целог детињства, јер је у нашем дотадашњем животу она заузимала исто толико места колико и ми.


Мајка је највећи пријатељ на свету, ја са мојом мамом причам о свему. Све моје тајне једино она зна, нико не може да ме посаветује као она. На њу могу увек да рачунам и она би све на свету дала само да мени буде добро у животу. И на томе јој бескрајно хвала, зато сто постоји она постојим и ја. Нема ниста лепше него ујутру кад седнем са њом и пијем кафу, ћаскам и смејем се до суза. Наравно нису све мајке исте, али углавном су другарице бр.1. Волим своје родитеље подједнако и много сам срећна сто смо једна дивна и здрава породица, надам се да ће и моја бити иста таква једног дана, кад је будем имала


Моја мајка је најдивнија особа на свету

Моја мајка је најдивнија особа на свету. Поред свих тескоца које су је у зивоту задесиле, она никада није одустала од тога да од мене направи добру, постену и успесну особу и ја се трудим да испуним њена оцекивања, јер је то најмање сто могу да урадим тренутно. Драго ми је када је поносна на мене и ја сам јако поносна на њу, јер је најхрабрија, најсназнија, најпостенија, најлепса зена коју сам икада упознала. Надам се да цу једног дана, када будем могла сама да зарадјујем, моци бар делом да јој вратим све оно сто је она мени прузила, иако сам свесна да је било ста материјално мало у односу на све оно сто сам од ње добила. Зелим да својој деци будем бар пола онолико добра мајка колико је мени моја.


Многе особе драге су ми у срцу,једна од њих посебно ми је драга ,а то је моја мама.

Средњег је раста.Има кестењасте очи и бакарну боју косе.Њено лице је весело,има бео тен и сјајну косу.

Моја мама се зове Слађана.Она има тридесет осам година,домаћица је.Задовољство зрачи са њеног топлог лица.

Радо се дружи и помаже другима.Обожава да гледа филмове и слуша музику.Најдражи извођачи су јој :Александра Радовић,Тоше Проески и други.Воли да се облачи спортски и елегантно.У слободно време сређује окружење,мења распоред ствари ,а има времена и за сликање.

Она и ја стално правимо колаче и разне ђаконије.Радујем се што смо најближе,прва сазна за моје несташлуке и тајне.Када сам болесна она је увек ту да ме помази нежним рукама и загрли.

Волим своју маму зато што ми је најбоља и увек је ту поред мене.

напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.