МАМ клупа за дојење стигла и у Нови Сад!

јул 14 20:40 2017

Ако сте данас или јуче шетали новосадским Штрандом, можда сте приметили нешто ново и другачије. Нешто намењено новопеченим мамама – да им олакша храњење и пресвлачење деце, а пролазницима да схвате да је дојење на јавном месту сасвим, потпуно, сасвим нормална ствар. Наиме, јуче је у Новом Саду на купалишту Штранд, у близини огранка Градске библиотеке, постављена МАМ клупа за дојење. Ово је прва МАМ клупа у Новом Саду, а пета у оквиру пројекта “МАМино место за дојење”.

Овај пројекат, који су прошле године заједнички покренули компанија Кепром и Школа родитељства Нада Лазић има за циљ подршку дојењу као најбољем и најздравијем начину исхране беба, као и подизање свести о дојењу на јавном месту. До сада је четири клупе постављено у Београду, а из Кепрома кажу да им често стижу упити заинтересованих мама и за друге градове у Србији. Зато је јуче клупу добио Нови Сад.

До краја јула, биће постављене још једна МАМ клупе за дојење, у Нишу у Градској башти која се налази у оквиру Нишке тврђаве.

 

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.