MAM klupa za dojenje stigla i u Novi Sad!

jul 14 20:40 2017

Ako ste danas ili juče šetali novosadskim Štrandom, možda ste primetili nešto novo i drugačije. Nešto namenjeno novopečenim mamama – da im olakša hranjenje i presvlačenje dece, a prolaznicima da shvate da je dojenje na javnom mestu sasvim, potpuno, sasvim normalna stvar. Naime, juče je u Novom Sadu na kupalištu Štrand, u blizini ogranka Gradske biblioteke, postavljena MAM klupa za dojenje. Ovo je prva MAM klupa u Novom Sadu, a peta u okviru projekta “MAMino mesto za dojenje”.

Ovaj projekat, koji su prošle godine zajednički pokrenuli kompanija Keprom i Škola roditeljstva Nada Lazić ima za cilj podršku dojenju kao najboljem i najzdravijem načinu ishrane beba, kao i podizanje svesti o dojenju na javnom mestu. Do sada je četiri klupe postavljeno u Beogradu, a iz Keproma kažu da im često stižu upiti zainteresovanih mama i za druge gradove u Srbiji. Zato je juče klupu dobio Novi Sad.

Do kraja jula, biće postavljene još jedna MAM klupe za dojenje, u Nišu u Gradskoj bašti koja se nalazi u okviru Niške tvrđave.

 

napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.