Мазите их што више и стално певушите

фебруар 02 19:04 2016

Многи родитељи претерују у мажењу тек рођених беба, док се неки плаше да ће их тако размазити, па се суздржавају у изливима нежности и топлине

mama beba

Многи родитељи претерују у мажењу тек рођених беба, док се неки плаше да ће их тако размазити, па се суздржавају у изливима нежности и топлине. Стручњаци кажу да је такав страх без основа, јер оне баш у првим данима рођења траже блискост са околином. Додир и контакт погледом их чине задовољним, а педијатри подсећају да их умирују чак и откуцаји маминог срца, кад их наслони на груди, зато што су их слушали док су били у стомаку. Савет је да што више мазите и љубите своју бебу, јер у првим данима и месецима ништа није превише.

Стручњаци препоручују и да певушите док их пресвлачите, храните, успављујете. Препознатљива мелодија им пружа осећај сигурности и увесељава их, а певање помаже и родитељима да се ослободе стреса због неспавања и обавеза.

 

Извор: novosti.rs

  Article "tagged" as:
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.