Међународна парада мехурића – учимо децу да славе срећу

мај 07 20:50 2018

Да ли сте чули за Међународну параду мехурића. Многи нису, а верујемо да је то покрет којем би сви требало да се прикључе. Међународна парада мехуриће одржава се у 100 градова широм света и има за циљ да окупи групе и поједнице који сматрају да је срећа није нешто ка чему се иде и да срећа не треба да буде у постизању циља већ да је треба тражити у путу до циља. Речју, Парада мехурића слави срећу.

Ове године, познато је да је парада одржана 6. маја у Београду и Нишу, а далеко мање познато да се томе прикључила и ОШ „1. Мај” из Владимировца.

„Мехурићи од сапунице једна су од најстаријих дечјих играчака. Неретко и одраслима измаме осмех. Управо то је разлог што се и наша школа прикључила иницијативи. Деца су уживала, али и одрасли који су били у пролазу. Надамо се да ће следеће године још већи број школа учествовати. Ми сигурно хоћемо” рекла је за Зелену учионицу Романца Гланда, професорка румунског језика.

„Много је више ствари које нас повезују него оних које нас раздвајају. Без обзира на језик који говоримо, порекло или културу којој припадамо, сви желимо да будемо срећни.”

Дмитри Голубничи, креатор Међународне параде мехурића.

 

 

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.