Министарство привремено вратило лиценце наставницима Дисићу и Благојевићу

мај 14 09:58 2017

 

Дисић и Благојевић поново испред школских клупа


Министарство просвете, науке и технолошког развоја у фебруару 2017. године привремено је вратило лиценце за рад Живадину Дисићу и Петру Благојевићу, али је саопштило да нема законска овлашћења да врати наставнике на радна места у школе са којима су у судском спору.

У међувремену, до окончања судских поступака, Министарство ће покушати да омогући Дисићу и Благојевићу да у што скоријем року остваре право на рад на одређено време у другим школама.

Исто обећање истакао је и министар просвете, науке и технолошког Младен Шарчевић на састанку са представницима Форума београдских гимназија одржаном у Министарству 10. маја 2017. године.

Министарство је много пута до сада доказало да је спремно да помогне свима у складу са законским могућностима и да нема потребе за штрајковима и притисцима. Још једном апелујемо на наставнике да штрајком не угрожавају здравље, наводи се у саопштењу.

 

Извор: Танјуг

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.