Министарство просвете издејствовало укидање „Задруге” и „Парова”

март 31 23:28 2018

Ријалити програми који се емитују на домаћим ТВ станицама, од сутра ће уступити место образовном програму. У сарадњи са Министарством просвете, телевизијске станице на којима су се до данас емитовале ријалити емисије, осмислиле су и реализовале научне емисије за децу и одрасле. Тако ћемо од сада, уместо скарадних сцена којима ријалитији обилују моћи да научимо нешто више о томе како функционишу процеси у природи, људском организму, различитим врстама индустрије. Биће ту и историјских емисија у којима ћемо учити о знаменитим људима наше и стране историје, о музичарима, писцима, сликарима.

– Познато је да сам се од почетка мандата борио да се укине и потпуно забрани ова врста емисија која за циљ има само да затупи народ. Да скрене пажњу са реалних проблема, да створи омладину незаинтересовану за образовање јер на малим екранима види необразоване и полуписмене људе који им постају идоли. Идоли зато што су по мерилима данашњег друштва, они уласком у ријалити успели у животу. Не могу и нећу да седим скрштених руку док наша деца уместо образовних емисија, гледају овако скарадан програм.” – каже министар просвете.

– Зато сам својом дужношћу сматрао да издејствујем укидање емисија које су у супротности са свим напорима које чинимо да српску децу изведемо на прави пут. – додаје министар.

Очекује се да ће гледаност образовног програма вишструко надмашити ријалити емисије.

Али кад би се шалили. Што и радимо. Јер – априлилили!

напишите коментар

10 коментара

 1. април 01, 00:18 #1 Sanja

  Šteta što je ovo šala,zaista treba ukinuti sve te zaglupljujuce emisije.

  Одговорите на овај коментар
  • април 01, 10:58 Radoje Ćeranić

   Žalim što je ovo prvoaprilska šala! Da je zdravog razuma u prosvetnom sistemu i vlasti odavno bi se ovaj cirkus zabranio. Upropašivanje mladih narastaja.Sve sto pokusavamo postići u redovnom sitemu skolvanja uniste nam zajedno sa medijskom mafijom.

   Одговорите на овај коментар
 2. април 01, 11:09 #2 SanjA

  Taman sam s ponadala!

  Одговорите на овај коментар
 3. април 01, 12:34 #3 Marija

  Gluplju šalu ne čuh do sada. Umesto da se pokrene akcija prikupljanja potpisa za ovakav potez, vi napišete šaljiv tekst na temu ozbiljnih i trenutnih problema u našem društvu da bi se neko nasmejao?! Pa, samo mogu da kažem, žalosno…

  Одговорите на овај коментар
  • април 28, 00:29 Jole

   Ne bi vredelo, budale bi samo gledale iste stvari u produkciji susednih ili stranih zemalja, i problem bi ostao, možda još gori. U današnje vreme globalizacije i interneta, gotovo je nemoguće sprečiti ljude da sami sebe zaglupljuju. Možda je tako i bolje – prirodna selekcija neka obavi svoje.

   Одговорите на овај коментар
 4. април 01, 15:07 #4 Rade

  Čitajući članak, ponadao sam se, da je istina, i rekoh, hvala dragom Bogu, da se i to desilo. Ali uzalud sam se obradovao. Zato apelujem na ministra da uloži sve svoje snage, i to stvarno izdejstvuje. Da se ukinu sva ta sranja ( izvinite na izrazu, ali kako drukčije da kažem ), koja uništavaju i odrasle, a da ne pričam za decu i omladinu. U tim rijalitima, nema ni jedne obrazovane i školovane osobe, sve sam ne obrazovan ološ, koji nema ni elementarnu kulturu, i obrazovanje !!!!!!!!!!

  Одговорите на овај коментар
 5. април 02, 20:19 #5 A

  Da li ste mislili na rialiti monologe predsednika na TV Pinku i Hepi.

  Одговорите на овај коментар
 6. април 04, 23:08 #6 Marija Protic

  Zbog takve nezainteresovanosti za decu, ali velike zainteresovanosti za novac iz EU fondova, Svetske banke, budzetima na raznim nivoima, ozbiljno tvrdim da su ucesnici rijalitija moralne gromade naspram onih koji primaju plate u Ministarstvu prosvete i kulture!

  Одговорите на овај коментар
 7. април 09, 13:39 #7 CTEBA

  Da izvinete,
  Po_VelikoNuždam se autoru na ovakvu šalu!

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.