Ministarstvo prosvete: Poštovati sudske odluke

februar 11 15:49 2017

Povodom štrajka prosvetnih radnika kojima su oduzete licence za rad Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da su poštovanje zakona i sudskih odluka obavezujući za sve i da niko nema pravo da se meša u nezavisnost rada sudova

Prlikom oduzimanja licence Ministarstvo je samo poštovalo zakon, koji u takvim slučajevima ne ostavlja prostor za drugačiju odluku, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo podseća da, prema važećem zakonu, ima obavezu da oduzme licencu kada školski odbor potvrdi odluku direktora škole o otkazu zbog teže povrede radne obaveze.

Nastavnik može biti vraćen na posao samo ako Upravni sud poništi odluku o oduzimanju licence, a ako je potvrdi, licenca se trajno gubi, bez obzira na drugi sudski proces u kojem se utvrđuje krivica nastavnika, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da su prethodnih dana nezadovoljni prosvetni radnici primljeni razgovor u ministarstvu, gde ih je pomoćnik ministra upoznao sa zakonskim preprekama. Istovremeno su obavešteni da će ministartvo u saradnji sa drugim institucijama sagledati da li postoje mogućnosti da se donese drugačija odluka.

Piše: FoNet

  Categories:
  1. februar 12, 12:29 #1 AK

    Sramota! Najveći kriminalci u ovoj zemlji se šetaju i dalje ubijaju i dele drogu mladima,a pošten svet strada.Neka je na čast onima koji su im oduzeli licence,pametni direktori.Prosvetni radnici su jadni u ovoj banana-državi!

    Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.