Министарство просвете: Радимо на томе да зараде васпитаче плаћа Република

мај 18 18:16 2017

 
Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да министарство ради на томе да се плате запослених у предшколским установама финансирају из републичког буџета, а не као до сада да зараде васпитачима исплаћују локалне самоуправе.


– Са друге стране, ми покрећемо измену наставног плана и програма – рекао је Шарчевић новинарима у Београду.

Он је подсетио да је потписан уговор о кредиту од 50 милиона долара од Светске банке, за изградњу нових и обнову постојећих вртића који се “сада реализује”.

Министар је рекао да је приликом обиласка разних предшколских установа у Београду имао прилику да види ред, хармонију и посвећеност послу, што га радује.

 

 

Извор:Блиц

  Categories:
  1. мај 18, 20:28 #1 Saradnik

    Nadam se da ce plate strucnih saradnika u skolama i predskolskim ustanovama biti iste. Recimo psoholog u predskolskoj ustanovi ima 62 000 a u skoli 47 000 dinara.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.