Министарство просвете Србије апелује на наставнике да штрајком глађу не угрожавају здравље

мај 13 21:03 2017

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије саопштило је данас да је фебруара привремено вратило лиценце за рад наставницима Живадину Дисићу и Петру Благојевићу, али да нема законска овлашћења да их врати на радна места у школама с којима су у судском спору.


“До окончања судских поступака, Министарство ће покушати да омогући Дисићу и Благојевићу да у што скоријем року остваре право на рад на одређено време у другим школама. Исто обећање истакао је и министар просвете Младен Шарчевић на састанку с представницима Форума београдских гимназија 10. маја”, наведено је у саопштењу Министарства.

Просветни радници Живадин Дисић и Петар Благојевић којима су лиценце враћене након штрајка у фебруару, почели су данас штајк глађу јер им није испуњен захтев да буду враћени на посао.

Министарство просвете је саопштило да је “до сада доказало да је спремно да помогне свима у складу са законским могућностима” и “да нема потребе за штрајковима и притисцима”.

“Још једном апелујемо на наставнике да штрајком не угрожавају здравље”, наведено је у саопштењу Министарства.

 

Извор: Бета

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.