Министарство просвете запошљава 200 саветника

новембар 24 11:40 2016

 

Министарство просвете је објавило конкурс за избор 200 саветника-спољних сарадника који ће од 1. фебруара 2017. до 1. фебруара 2019. године са просветним саветницима посећивати васпитно образовне установе.
Како се наводи у тексту конкурса, за свој рад саветник-спољни сарадник примаће накнаду на годишњем нивоу од 40.000 динара, у две рате.

У току календарске године саветник-спољни сарадник ће бити ангажован на укупно четири активности, по налозима министра.

Конкурс је објављен 16. новембра, а рок за достављање пријава и документације је 15 дана од датума објаве на интернет страници Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Право учешћа на конкурсу имају наставници, васпитачи, стручни сарадници, саветници завода и наставници високошколских установа.

По конкурсу, саветници-спољни сарадници се ангажују за сарадњу с просветним саветником у стручно-педагошком надзору и спољашњем вредновању рада установа, пружање стручне помоћи наставнику, васпитачу, стручном сараднику, стручним већима, активима и тимовима.

Они могу бити ангажовани и за демонстрирање поступака и метода, одржавање огледног часа или активности, пружање повратне информације о активностима и предузетим мерама наставника, васпитача и стручног сарадника и давање стручних препорука за унапређивање рада.

Како се наводи у тексту конкурса, врста послова за које ће бити ангажован саветник-спољни сарадник, зависиће од потреба школске управе у којој је он ангажован.

На Конкурсу ће бити изабрано највише 200 саветника, највише за територију школских управа Београд (30), Нови Сад (25) и Сомбор (25).

 

Извор: Бета

  Categories:
 1. новембар 24, 15:42 #1 Milena

  A da recimo zaposle 200 defektologa, da inkluzija konacno zaživi onako kako treba. Ali očigledno uvek postoje važnije stvari od dece.

  Одговорите на овај коментар
 2. новембар 24, 17:57 #2 Хелп

  Помозите. Ја сам тотално неупућен. Коме такви требају?

  Одговорите на овај коментар
 3. новембар 26, 01:10 #3 Паја

  Просветни радници су награбусили.

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.