Миња Субота: Деци није место у музичким такмичењима за одрасле

новембар 15 12:04 2018

Композитор и ТВ лице Миња Субота, критички се осврнуо на музичка такмичења за децу која су последњих година популарна у нашем региону. Аутор култне дечје емисије “Музички тобоган”, сматра да деца не треба да се појављују у форматима какав је „Звездице Гранда” и слични.

„Десиле су се драстичне промене. ‘Звездице Гранда’ су копија неких америчких такмичења. Сви знамо да је Америка богата земља науке и индустрије, али и да иде за комерцијалом. Ушли смо у области када су у питању деца која тако не треба да изгледају и код нас је грешка што је то прихваћено. Деца треба да се такмиче и да уживају у својој средини”, објашњава Миња.

Он каже и то да „дете не сме бити изведено пред жири да пева песме из узраста ком не припада.”

„И онда да то дете неко критикује пред милионским аудиторијумом у вечерњем термину. То су трауматичне ситуације за децу, које су многе европске земље забраниле. деца припадају школама и средини у којој одрастају”, објаснио је Субота.

  1. новембар 15, 14:23 #1 Jelena

    Gledala sam nedavno snimke nekih nasih pevaca bas iz emisije “Muzicki tobogan”. To su bili pravi decji nastupi,lepi,naivni,veseli,sa tremom… I opet, danas su poznati i uspesni,iako su sebi dozvolili da budu deca! Ne znam kako bi danas ti isti pevaci prošli kad bi se takmicili.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.