Младен Шарчевић: Припрема за нове наставне планове на три нивоа

мај 05 15:20 2017

Два кључна задатка Министарства просвете у овом тренутку су закони и припрема за нове наставне планове и програме на три нивоа, први и пети основне и први средње школе, који следе од 2018, рекао је министар Младен Шарчевић током боравка у Пријепољу и Прибоју, где је разговарао са председницима тих општина.

Фото: Телеграф

Младен Шарчевић je у разговору са председником пријепољске општине Драгољубом Зиндовићем рекао да је ове године због информатике, предузетништва и спорта редизајниран пети разред, али, додаје, то је само почетак.

“Нови наставни планови и програми на три нивоа, први и пети основне, и први средње школе, следе од 2018. Сада интензивно радимо на припреми тих планова”, рекао је Шарчевић.

 

“Пре осам месеци затекли смо 18 школа у систему дуалног и предузетничког образовања, данас имамо око 100. Управо је то чињеница која најбоље говори колико смо одговорно и озбиљно приступили задатку. Подигли смо систем и сада јасно да је дуално и предузетничко образовање будућност Србије”, истакла је саветница министра Габријела Грујић.

Дуално образовање била је и тема састанка са председником општине Прибој и разлог посете Машинско електротехничкој школи.

Током састанака Лазар Рвовић, председник општине Прибој, рекао је да се размишља о идеји да се не стипендирају само најбољи ученици већ и они који би уписивали дефицитарна занимања.

Више на: РТС 

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.