На испиту за лиценцу пало 30 одсто директора

јануар 30 16:21 2019

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је  да ће због малверзација у пријављивању броја запослених и одељења у основним и средњим школама бити смењено првих 10 директора и додао да је до сада смењено више од 30 директора школа, углавном јер нису реаговали на вршњачко насиље у школи. 

“Ако за насиље у школи прво сазнамо из медија, а не од директора школа онда је то проблем. На тај начин теже повређујете дужност за коју сте именовани”, рекао је Шарчевић.

Он је указао да лиценцирања директора воде ка професионализацији, али да 30 одсто директора који су полагали за лиценцу није прошло на испиту.

Подсећа да су за полагање лиценце прво излазили директори школа које су добиле највише оцене.

“Сада ћемо појачати лиценце за секретаре школа – правника. Они најчешће праве лоше савезе и не служе за оно за шта су постављени”, појаснио је министар.

Упитан шта ће бити са смењеним директорима он је рекао да могу да одговарају за наношење штете буџету Србије.

Извор: Новости

  Categories:
  1. јануар 31, 01:18 #1 Marija

    Министар који је именовао директоре са јединицама на екстерној, утерује страх у кости, због “насиља”! Чекамо да видимо ко су ти директори, вероватно из малих школа које треба припојити већим…

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.