НАСТАВЉА СЕ БУРА У 14. ГИМНАЗИЈИ: Дошао и министар, ђаци бране професора, синдикати прете протестом

децембар 16 22:30 2016

Бура због урученог отказа професору српског језика Владимиру Милојевићу у Четрнаестој гимназији и даље се не стишава – данашњој седници Ђачког парламента, посвећеној овом питању, присуствовао је и министар просвете Младен Шарчевић.

dnevnik-
За разлику од протеста којем је присуствовало неколико стотина ученика ове школе, данашњем састанку присуствовали су само њихови представници.

– Ђаци су пре неколико дана упутили министарству захтев за преиспитивање дисциплинског поступка против професора Милојевића. Министар је раније најавио и данас заиста дошао како би им објаснио законе и целу процедуру. Такође, рекао им је да очекују писмени одговор у року од осам дана и да ће се потрудити да професору нађу ухлебљење до коначног решења – каже директорка Четрнаесте гимназије Марија Милетић.

Ученици су и овом приликом изразили став да професор није ударио ученицу 2013. године и истакли законску обавезу министарства да понови дисциплински поступак уколико добије доказе и уколико се промене околности, као што тврде да јесте.

Миран протест у знак подршке

Професор Милојевић ђацима је данас упутио писмо, које је на овом састанку прочитано.

– Сведоци сте да нисам желео да ступим у контакт ни са ким од вас, управо из бојазни да не помислите да вас на било који начин инструирам. Синдикат је за среду 21. децембар заказао протест испред школског дворишта и на исти позвао колеге из свих школа који би ми на томе скупу пружили подршку. Молим вас, заправо инсистирам, да нико од вас садашњих ученика не учествује на томе скупу – истакао је он у писму.

Да деци није место на скупу који организује синдикат, сматра и директорка Милетић.

– Протест је заказан испред ове школе у 13 сати, а сматрам да није ни време ни место за то, јер ђаци тада имају наставу – каже директорка и додаје да је Влада Србије једино место где би могли да траже одговоре.

– Драго ми је да министар обавио разговор са обе директорке, али волео бих да ми је пружио прилику да поразговара и са мном, јер је у излагању поводом мог случаја направио материјалне грешке. Верујем да није имао лошу намеру, већ је погрешно информисан, као када је рекао да је Управни суд потврдио моје “насиље над ученицом”, а заправо се тај суд није ниједног тренутка бавио предметним догађајем, нити је то његова ингеренција – каже професор.

 

Извор. Блиц

  Categories:
 1. децембар 17, 00:06 #1 Деца нису нојеви

  Свака част омладини! Они нас уче како се бори за правду. Прво је потребно све испитати. Најлакше је неком дати отказ. Верујем да толики број ученика који подржава професора Милојевића зна како ради и на шта је спреман, а веровотно су и упознати са конкретним случајем.
  Драго ми је да је министар дошао да разговара са њима, али овде се не ради о ухлебљењу већ о остваривању правде.
  Није увек оно што се уради по закону урађено и исправно и по правди.

  Одговорите на овај коментар
 2. децембар 17, 00:25 #2 Stevan

  Pucas Srbijo po svim savovima!Bruka I sramota ministra i njegovih satrapa!

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.