Наставницима у продуженом боравку у Београду преко плате додатних 34.000 динара

јануар 28 13:57 2019


Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће Град од другог полугодишта наставницима разредне наставе повећати накнаде.


Повећање ће осетити они просверни радници који су ангажовани за обављање послова у продуженом боравку ученика од 1. до 4. разреда. Ове надокнаде које плаћа Град Београд биће удвостручене

“У школској 2018/2019. години од стране Града Београда ангажовано је и финансирано 176 наставника разредне наставе на пословима продуженог боравка у трећем и четвртом разреду и 45 наставника који су ангажовани у првом и другом разреду. Поред тога постоје и наставници које је ангажује Министарство просвете”, рекао је Весић после прославе школске славе Свети Сава у Основној школи “Скадарлија” у Београду.

Како је истакао, наставници које ангажује Град до сада су плаћани 833.33 динара по дану што је месечно износило око 17.000 динара.

“Сада ће да накнада од другог полугодишта бити дуплирана”, додао је заменик градоначелника.

Извор: Танјуг

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.