Навикните дете да нисте увек ту

фебруар 24 21:54 2014

 

Дете од једне до три године свакако не може само да се забавља и то се од њега ни не очекује, али пожелећете да постепено навикавате дете на то да нисте увек присутни врло брзо. Не само да ви нећете моћи да будете увек ту, већ дете мора да почне да учи да буде самостално у игри и провођењу времена чим видите ssда је спремно за ту лекцију. Почните са привикавањем детета да на кратко нисте са њим у игри, оставите га на пример да црта и кажите му „Враћам се за пар минута. Једва чекам да видим шта ћеш да нацрташ док се не вратим, изненади маму!“ Одржите реч и заиста изађите из просторије, али кад се вратите посветите се томе што је дете урадило и похвалите га. Постепено можете да повећавате период одсуства, или ако дете још није спремно да остане само, можете да будете у истој просторији само не управљајући сваки његов покрет.

Кључан фактор у помагању детету да се осамостали у игри и попуњавању времена је да пронађете активности које ће га забавити и држати му пажњу. Тајна је у томе да активности буду прилагођене дечјем распону пажње, способностима и узрасту.

Преузето: http://www.najboljamamanasvetu.com/

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.