Не можете се борити са родитељима који вас нападају, а камоли са државним алама

новембар 12 22:12 2014

(Преносимо коментар који је пристигао на наш Портал. Коментар преносимо у целости)

Дакле, морам се убацити, мада сам већ рекла да ме мрзи да се бавим питањима просвете.
Прво, предметни наставници су често инжењери и филолози који су сањали велике пројекте, а не катедре, али су невољом упали у школе и наставнички посао који не воле. Схватили су га као нужно зло, а очај се из године у годину повећава. Положили ту и тамо, по коју педагогију, а не воле ни ученике ни себе. А однедавно су силни експерти за ИОП, нервозна господа коју родитељи ђака не поштују и нападају. Од усавршавања, усавршили су само одабир радних свески од којих добијају већи рабат.

dnevnik- Друго, на почетку године се и даље требују карте, глобуси, хамери у боји, креде и којештарије. Рачунари скупљају прашину, а кад неко уместо хрпе хартија предложи да се тражи и дели један пројектор, скачу и копају очи… Ма, ко ће се “млатити” компјутерима и прављењем презентација?
Треће, компјутерски неписмени наставници, још увек ћопају ходницима, а у пензију иду по сили закона, иако могу да оду и пре. Лично сам мењала десетину, и улетала на сваку ишијалгију или боловање кад се уграђује вештачки кук.
Четврто, моје обраћање синдикату због рада у школи без уговора, резултирало је изјавом да идем и да се удам, уместо што инсистирам на запослењу, уговору и сл. Овако матора, ружна, неписмена и неудата-још никад нисам заборавила Дневник на пијаци у сезони зимнице, као моје лепе, паметне и удате колегинице.:-)
Пето, да!!! Тако вам и треба.:-) Дакле, морам се убацити, мада сам већ рекла да ме мрзи да се бавим питањима просвете.

 Шесто, не можете се борити као интелигенција, против понижења, јер се још нисте ослободили ни локалног говора, због кога и највише нервирате родитеље ђака. Још су сувише пристојни да вам то кажу.
И на крају- згодно је сељачке синове слати на наставничке факултете.:-) Одакле су тебе ископали колега, колегинице? Сећаш ли се порекла?:-)
Срдачан поздрав свим мојим драгим колегама који раде, ћуте, не трче код директора да покажу шта су радили, нису чланови синдиката, који примају само похвале родитеља и за чије се име никад неће чути.. Не можете, јер је радно место у просвети скупо и ако би уследио отказ не можете га поново купити. Не можете, јер не умете да зарадите другачије. Не можете, јер сте се упарложили и не знате више ни оно што сте знали. А испод части је тезгарити.
Шесто, не можете се борити као интелигенција, против понижења, јер се још нисте ослободили ни локалног говора, због кога и највише нервирате родитеље ђака. Још су сувише пристојни да вам то кажу.
И на крају- згодно је сељачке синове слати на наставничке факултете.:-) Одакле су тебе ископали колега, колегинице? Сећаш ли се порекла?:-)
Срдачан поздрав свим мојим драгим колегама који раде, ћуте, не трче код директора да покажу шта су радили, нису чланови синдиката, који примају само похвале родитеља и за чије се име никад неће чути.

 

Маја

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.