Neizvesno povećanje beogradskim vaspitačima

januar 09 19:17 2018

Za zaposlene u predškolskim ustanovama povećanje plata od 10 odsto važiće od decembra, kao i za radnike u osnovnim i srednjim školama, rečeno je Danasu u Ministarstvu finansija.

Međutim, povišicu će ovog meseca osetiti samo zaposleni u predškolstvu u onim lokalnim samoupravama koje ne kasne sa isplatama zarada.

U Ministarstvu finansija nismo uspeli da saznamo da li će veća cena rada važiti i za zaposlene u beogradskim predškolskim ustanovama, koje po zaradama odskaču od ostatka Republike, zbog čega se spekulisalo da će ih povišica od 10 odsto zaobići.

– Detalji u vezi sa povećanjem plata zaposlenima u predškolskim ustanovama u Beogradu biće poznati krajem ove nedelje budući da su pregovori o tome sa Samostalnim sindikatom radnika predškolskog vaspitanja i obrazovanja Beograda u toku. O ovoj temi predstavnici sindikata razgovaraće tokom nedelje sa sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom – rečeno je Danasu u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu.

Piše: V. A.

Izvor: Danas

  Categories:
napišite komentar

6 komentara

 1. januar 09, 21:51 #1 vaspitačica

  Ako se sindikati ne izbore za to povecanje, počeće iščlanivanje u Beogradu.A izbori im idu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. januar 10, 09:31 #2 Sus

  A,,, BEOGRADJANI,BEOGRADJANI, DA LI STE SE IKAD ZAPITALU KOLIKE PLATE IMAJU OSTALE KOLEGINICE IZ DRUGIH GRADOVA?

  Odgovorite na ovaj komentar
  • januar 15, 12:51 Sneža

   A jesu li se koleginice u ostalim gradovima zapitale kako kupiti krov nad glavom (1000-2000e) ili se hraniti(cena puta2) u tom istom Beogradu

   Odgovorite na ovaj komentar
 3. januar 10, 13:41 #3 Ogorcena

  Postovana,radim u jednoj beogradskoj opstini,radno vreme od 06:00-18:00.Ne zelim da opisujem broj dece u grupama,koliko vaspitaca zaista radi….Zivim 30-ak km dalje i deca mi borave u vrticu u kom vaspitacice imaju radno vreme od 06:00-15:30,kad je raspust deca ne idu u vrtic,…a pritom nije seoska sredina vec opstina…Kada se u Srbiji bude izjednacilo radno vreme,broj dece(sto je nemoguce zbog naseljenosti u vecim gradovima)..,raspustima…neka nam izjednace plate…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • januar 11, 23:54 Bgd vaspitac

   Svaka cast za ovaj komentar
   Isti slucaj

   Odgovorite na ovaj komentar
  • januar 15, 12:57 Snežana

   Samo da krenemo od cene nekretnine koja svakom treba. U Srbiji je 300-700e, u Beogradu 1200-2500e. Ako kupiš stan ili ga iznajmiš(min 200e mesečno, svi to znate, imate studente po Beogradu), koliko to ostane Beogradskom vaspitaču za život

   Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.