Nove nastavne pripreme Kreativnog centra za prvi razred

maj 10 10:54 2018

U skladu s novim programom za 1. razred Kreativni centar je pripremio detaljno razrađene pripreme za sve predmete sa ugrađenim obrazovnim standardima i ishodima, kao i godišnje i mesečne operativne planove.

Nastavne pripreme Kreativnog centra mogu u velikoj meri da olakšaju rad nastavnicima. Usaglašene su sa pitanjima i zadacima u udžbenicima Kreativnog centra i stvaraju dobre uslove da se nastava prilagodi različitim mogućnostima učenika. Ove pripreme upućuju učenike na samostalan i kreativan pristup učenju, podstiču kritičko mišljenje, istraživanje i stvaranje. Sve to u velikoj meri doprinosi razvoju mašte i intelektualnih sposobnosti učenika.

Sa ovog linka www.kreativnicentar.rs možete preuzeti detaljne pripreme za predmet Srpski jezik za prvi razred, za sve časove u školskoj 2018/19, sa ugrađenim obrazovnim standardima i ishodima.

Primer nastavne pripreme – Srpski jezik za prvi razred

Preuzmite dokument (DOC, Unknown)

Detaljne pripreme za predmete Matematika za prvi razred i Svet oko nas za prvi razred, za sve časove u školskoj 2018/19, sa ugrađenim obrazovnim standardima i ishodima biće uskoro postavljene na sajt www.kreativnicentar.rs

Primer nastavne pripreme – Matematika za prvi razred

Preuzmite dokument (DOCX, Unknown)

 1. maj 20, 09:08 #1 B

  Da li to naslov šalje poruku da smo dobili “Kreativni centar za prvi razred”? Iskreno, zašto da ne? Pored svog ovog cirkusa moglo bi i to da se desi. Možda bi to imalo i više smisla od ovoga što se događa.
  Sad malo na temu ovih “novotarija” za prvi i peti razred osnovne škole, prvi gimnazije i td., smišljenih od strane naših vrlih “reformatora”.

  Zašto urnišete učitelje i nastavnike? Zašto ih maltretirate i namećete im birokratske zahteve tipa “nije šija nego vrat”, samo zarad opravdavanja svog sopstvenog postojanja i “potrebe za vama bez kojih se ne može”.
  Postojao je obrazovni sistem, kvalitetniji i daleko bolji, pre izmišljanja kojekakvih “zavoda” i njihovih “centara”. Ovako, namnožena, stranački podobna birokratija, pod geslom “unapređivanja i razvoja” godinama već urušava obrazovni sistem u ovoj državi, uporno u njega unoseći kojekakve “suštinske izmene i reforme” koje nisu ništa drugo do mlaćenje prazne slame pojedinaca i grupa koje su sebe ustoličile i proglasile za one koji po sistemu “seminara i bodovanja” treba sebi da obezbede ekstra prihod i od obrazovnog sistema ovde stvore svoj poligon za biznis, dok sa druge strane, “ovčicama” koje sve to treba da sažvaću i progutaju nude bodove kao potvrdu “stručne usavršenosti” i “kompetentnosti”.
  Na sve to su se nadovezale izdavačke “kuće” u okviru kojih isti oni koji su navedeni u prethodnom delu teksta, zajedno sa “vlasnicima i uređivačkim odborima” izdavača koji po broju vode mrtvu trku sa brojem banaka u ovoj jadnoj državi, dodatno “inkasiraju” štancujući stalno “udžbenike” i “udžbenike” sve novije i novije, sve efikasnije i efikasnije, toliko da to ni papir ne može više da podnese pa ćemo preći sada na digitalozovana izdanja, jer se tu i brže i bolje može sve odigravati.
  Ima li kraja ovom cirkusu pod šatrom na kojoj velikim slovima piše “IZ ŠUPLJEG U PRAZNO”? Da ne ponavljam ovde činjenicu ko su “nosioci promena” – fikusi ministarstva prosvete i njegovih “organizacionih pipaka” na svim nivoima, koji decenijama već nešto kao “menjaju”.
  Pogledajte koliko samo imaju “pomoćnika”, “savetnika”, “pomoćnika pomoćnikovog pomoćnika zamenika savetnikovog zamenika”… Gotovo da ih je više nego nastavnika. I svi su “izvanredni” i “inovatori”. Od inovacija prosto ne možeš da prođeš, a da se ne sapleteš o neku.

  Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.