Новина: План уписа у средње школе за 2017. на основу потреба привреде!

јануар 20 00:57 2017

Београдске општине треба до 10. фебруара да утврде које су потребе привреде на њиховој територији и те податке доставе Министарству просвете Србије.

На основу тога до краја априла направиће план уписа ђака у средње школе, саопштено је данас.

Такав договор постигнут је на заједничком састанку министра просвете Младена Шарчевића с председницима свих београдских општина и градским менаџером Гораном Весићем.

“Реч је о тимском раду”, казао је министар Шарчевић и најавио да ће овај нови концепт образовања бити уређен и законским решењима, а у одлучивање ће бити укључене и компаније.

Градски менаџер Горан Весић изјавио је да је циљ да се ђаци школују за оне профиле за којима постоји потражња на тржишту.

“Сви профили који се школују треба да буду усклађени с потребама тржишта рада и пројектима у одређеним општинама”, казао је Весић и истакао да је Београд спреман да буде узор осталим локалним самоуправама у Србији.

Извор: Б92

  Article "tagged" as:
  Categories:
 1. јануар 21, 11:13 #1 Jelena

  Nekako mi nema smisla,niti mi se dopada ,čemu onda mala matura.deca uče ,a pošalje se u škole,a zna se za kojima je potražnja na tržištu. Onda molim Ministra Prosvete neka ukine malu maturu,očigledno nema svrhe polagati niti imati svoje želje ako se već unapred zna koga i koliko će slati u srednje a dete ,koje je cele osnovno škole bio odličn i ,na kraju vrlo dobr,da odšet u te škole.Ok slažem se ali onda po uspehu od osnovne škole,vrlo dobar,dobar,dovoljan,neka se tako odredi.To je poštenije prema svima,i iskrenije.Srdačan pozdrav u nadi da će dopreti do Ministra i da se onda zna ,da što jednostavne je uvek bilo kvalitetnije ,i mnogo bolje.

  Одговорите на овај коментар
  • јануар 22, 00:31 ema

   Covek se samo malo igra ministra. Sa ovima iz opstina koji se takodje igraju odgovornih drzavnih cinovnika. Kompetencije i jednih i drugih nesto su manje od njihove prepotencije… Koja privreda, kakvi bakraci? Da se malo petlja po papirima, razmenjuju dopisi, sekretarice medjusobno caskaju, toliko od predloga i resenja. Strpljivo, samo gledajte. Nismo prvi put u eksperimentu…opit uspeo, zamorac umro.

   Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.