Новогодишње пахуље на прозору од пасте за зубе

децембар 05 18:57 2015

 

Уколико сте барем мало креативни, ових дана сигурно “захуктавате” новогодишње кићење и спремање дома. Ако имате и децу у свом дому, онда је ово посебан догађај и сигурно је да је дозвољена чак и доза кича. Ми вам доносимо супер идеју за новогодишње пахуље на прозору које ћете након празника лако опрати. Са куповним спрејевима ћете се сигурно намучити, али ове пахуље ћете лако уклонити са сваке стаклене површине.

 

pahuljice

Новогодишње пахуље на прозору – потребан материјал

За новогодишње пахуљице биће вам потребно заиста мало тога што се може пронаћи у сваком домаћинству:

– пахуље од папира (које можете исећи сами по већ познатим шемама)
-паста за зубе
-сунђер за прање посуђа
-посуда са водом
-прскалица са водом (празна боца од средства за прање прозора и сл.)

Новогодишње пахуље на прозору – израда

У једној посуди размутите мало пасте за зубе са водом да добијете глатку уједначену масу. Пазите да не буде превише ретко, јер ће се разливати, Водите се густином нпр. гушћег теста за палачинке.
Папирне пахуље намочите у посудици са чистом водом:

Оперите прозор (да би се одмастио и да бисте уклонили евентуалне трагове прстију). Потом, прозор напрскајте уз помоћ прскалице са чистом водом тако да он буде мокар. Потом, прислоните влажне пахуље на прозор, и водите рачуна да стоје лепо и равно. Уз помоћ сунђера за прање суђа “натапкајте” смесу пасте за зубе и воде преко пахуљица, водећи рачуна да се не покидају или помере.
Остатак смесе са водом и пастом можете сипати у прскалицу и још мало додатно испрскати около прозора. Оставите неколико минута да се паста за зубе осуши, и потом пажљиво згулите папирне пахуљице. Ваша зимска креација на прозору је потом готова:

 

Извор: mojrucnirad.com

  1. децембар 01, 12:17 #1 Silby

    Divna ideja!! Ovde uvek nešto novo naučim, bravo!!!

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.