Obrasci za IOP

januar 24 09:38 2016

Preuzmite dokument (DOCX, 27KB)

  Categories:
napišite komentar

4 komentara

 1. novembar 26, 12:11 #1 Nataša

  Od svih IOP obrazaca, ko od tima za inkluziju popunjava koji obrazac? Pedagog, psiholog, predmetni profesor, ceo tim svaki obrazac?

  Odgovorite na ovaj komentar
  • novembar 26, 17:48 Tanja

   Nataša,ovo je stari članak o iop-u.ima novi obrasci.Nastavnik popunjava deo sa temama,odeljenjski starešina i stručna služba-psiholog ostalo.Roditelj potpisuje.

   Odgovorite na ovaj komentar
  • novembar 26, 17:53 Ana

   IOP po ovom i novom obrascu predmetni nastavnik popunjava C tj.teme koje realizuje, sa kim (roditelj,psiholog,odelj.starešina).

   Odgovorite na ovaj komentar
  • novembar 26, 18:53 B

   Tzv. inkluziju po školama treba pod hitno ukinuti i omogućiti (pre svega mladim) školovanim kadrovima (FASPER) da rade svoj posao. To je bolje i za decu o kojoj je reč i za obrazovni sistem ove zemlje i za kompletno društvo u celini jer će na taj način njegovi članovi kojima je potreban poseban pristup u obrazovnom procesu, i dobiti ono što im je potrebno, a neće ih obrazovati priučeni (na kojekakvim seminarima) nastavnici.
   Glas struke se u ovoj državi inače ne poštuje, a pojava “inkluzije” i tim povodom IOP-a u obrazovnom sistemu je samo izrazit primer za to.
   Država jednostavno neće da plati struku i stručan rad i licemerno pod firmom “uključenja” sprovodi u delo nešto što u stvari urušava obrazovni sistem.
   Seminare, ne retko, drže priučeni ljudi koje je vladajući birokratski mehanizam proglasio stručnim ili su sami sebe proglasili stručnim, a birokratija ih zarad “podele kolača” ustoličila kao “stručnjake za inkluziju”.
   Šta će nam FASPER onda gospodo kada nam je dovoljan seminarluk?

   Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.