Обрасци за ИОП

јануар 24 09:38 2016

Преузмите документ (DOCX, 27KB)

  Categories:
 1. новембар 26, 12:11 #1 Наташа

  Од свих ИОП образаца, ко од тима за инклузију попуњава који образац? Педагог, психолог, предметни професор, цео тим сваки образац?

  Одговорите на овај коментар
  • новембар 26, 17:48 Tanja

   Nataša,ovo je stari članak o iop-u.ima novi obrasci.Nastavnik popunjava deo sa temama,odeljenjski starešina i stručna služba-psiholog ostalo.Roditelj potpisuje.

   Одговорите на овај коментар
  • новембар 26, 17:53 Ana

   IOP po ovom i novom obrascu predmetni nastavnik popunjava C tj.teme koje realizuje, sa kim (roditelj,psiholog,odelj.starešina).

   Одговорите на овај коментар
  • новембар 26, 18:53 B

   Tzv. inkluziju po školama treba pod hitno ukinuti i omogućiti (pre svega mladim) školovanim kadrovima (FASPER) da rade svoj posao. To je bolje i za decu o kojoj je reč i za obrazovni sistem ove zemlje i za kompletno društvo u celini jer će na taj način njegovi članovi kojima je potreban poseban pristup u obrazovnom procesu, i dobiti ono što im je potrebno, a neće ih obrazovati priučeni (na kojekakvim seminarima) nastavnici.
   Glas struke se u ovoj državi inače ne poštuje, a pojava “inkluzije” i tim povodom IOP-a u obrazovnom sistemu je samo izrazit primer za to.
   Država jednostavno neće da plati struku i stručan rad i licemerno pod firmom “uključenja” sprovodi u delo nešto što u stvari urušava obrazovni sistem.
   Seminare, ne retko, drže priučeni ljudi koje je vladajući birokratski mehanizam proglasio stručnim ili su sami sebe proglasili stručnim, a birokratija ih zarad “podele kolača” ustoličila kao “stručnjake za inkluziju”.
   Šta će nam FASPER onda gospodo kada nam je dovoljan seminarluk?

   Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.