Обука наставника за основну дигиталну писменост

јун 22 09:23 2017

Позив Министарства просвете школама за стручно усавршавање наставника за основну дигиталну писменост

– Овај пројекат остао је у сенци завршних испита па школе вероватно нису обратиле пажњу на наш јавни позив. Зато их позивамо да што пре процене колико наставника нема основну дигиталну писменост, па да се пријаве – каже Снежана Марковић, саветник за ИКТ у Министарству просвете.

Она наводи да је веома важно да сви наставници и стручни сарадници овладају употребом дигиталних технологија у настави и вођењу администрације, јер се школе налазе у фази преласка вођења администрације са папира на компјутере.

– Посебно је важно да наставници буду оспособљени за употребу дигиталне технологије у настави јер она омогућава да квалитетније испланирају и реализују наставу, да и сами буду креатори, да овладају етичким и безбедносним аспектима употребе ИКТ, као и да прате напредак ученика – каже Снежана Марковић.

БЕСПЛАТАНО

ПРОГРАМ стручног усавршавања реализоваће се у школама почев од 15. августа 2017. године. Програм стручног усавршавања биће бесплатан за учеснике.

Извор: Новости

  Categories:
напишите коментар

2 коментара

  1. јун 22, 14:17 #1 IQ

    Jao, jao…u 21. veku…identifikovani problemi sa kraja 20. veka…to mu dodje “kerovi laju, a karavani prolaze”

    Одговорите на овај коментар
  2. јун 22, 15:05 #2 Tina

    Ispunjavam uslove Konkursa,zainteresovana sam,radim u okrugu i delu Srbije gde je mala upotreba obrazovne tehnologije u nastavi,ali problem mi predstavlja ”provera kandidata”i dokumentacija (potvrde,saglasnosti i td.) . Raspišite novi konkurs sa izjašnjavanjem kandidata (”predavača”) u kom Regionalnom centru žele da se izvrši provera njihovih digitalnih znanja. Postoje baze obuka,seminara i evidencije polaznika(ocene,aktivnosti), uvažite lična usavršavanja a ne kandidati ”za obuku”da dokazuju da hoće da rade.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.