Од 1. септембра електронски дневници у свим школама Србије

јун 07 16:03 2018

Од 1. септембра употреба електронских дневника биће обавезна у свим школама у Србији, најавио је данас руководилац пројекта „еПросвета” Министарства просвете, Бојан Радић.„Од 2006. године је било покушаја увођења електронских дневника, али тек сад је то заживело захваљујући наставницима који су прихватили да раде на такав начин. Од 1. септембра употреба електронских дневника биће обавезна у свим школама у Србији”, рекао је Радић новинарима.

Он је рекао и да је Министарство у сарадњи с компанијом „Вип мобајл” увело „рутере с 4-Гe интернетом” у 25 основних школа у околини Сремске Митровице, Чајетине, Пожеге, Прешева и других места.

То је обављено у оквиру „дигитализације” и ради „дигиталног описмењавања ученика”, уз увођење информатике и рачунарства као обавезног предмета у основним школама, затим због електронског дневника, а и због увођења дигиталног наставног материјала.

Извор: Бета

  Categories:
 1. јун 07, 19:00 #1 Božović Vladan

  Ovo je potpuna dezinformacija, ne postoji zakon po kome je ta lakrdija obavezna. Možete da prevarite, nažalost gro prosvetara, koji nit znaju zakone, nit ih interesuju, što im kaže direktor, i ministarstvo za njih je sveto pismo, kakvi zakoni, kakvi bakrači. U prevodu, dobićete, na prevaru, u septembru da popunjavate i papirni dnevnik, i elektronski. Elektronski, naravno nećete popunjavati, a papurni ćete morati pošto vam je to zakonska obaveza.

  Одговорите на овај коментар
 2. јун 07, 22:36 #2 Milena

  To znači da će svaki nastavnik/učitelj/profesor morati da ima računar/lap top, a to je velika investicija za škole. Biće opet, roditelji skupljajte pare…

  Одговорите на овај коментар
 3. јун 08, 20:39 #3 AA

  Čeka nas ZLATNO DOBA,samo da se digitalizujemo i vozi miško.

  Одговорите на овај коментар
 4. јун 11, 17:16 #4 B

  SKARABUDŽ politika, al’ je zato ruter 4-G.

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.