Ово је један од најтежих задатака са Менсиног тестирања! Можете ли да га решите?

јануар 25 18:42 2015

 

Свако од нас се бар једном запитао – да ли је могуће да спада у 2 одсто најинтелигентнијих људи на свету? Неки су и полагали Менсине званичне тестове, који се одржавају у неколико градова у Србији. Један од њих је Менса Србије данас организовала у Београду, на Машинском факултету. Новинарка “24 сата” је полагала тест и ово су њени утисци, а можете да пробате да решите и најтежи задатак са данашњег тестирања.

 

565184_mensin-zadatak_ff

Међу најтежим задацима, нашао се и овај. Можда сте се срели са сличним задатком у онлајн бесплатним тестовима интелигенције. Потребно је закључити каква фигура спада у девето поље. Решење погледајте сасвим на крају овог текста.

После краћег увода, у ком је неколико људи из организације Менса више пута нагласило да кандидати ни случајно не смеју да пишу ништа у свеске у којима се налазе питања (које иначе коштају 100 евра по комаду) већ искључиво на папиру који смо добили, људи из Менсе дали су знак да могу да крену са решавањем. Имали су 40 минута и 36 питања, подељених у три секције.

Задаци су, иначе, поређани по тежини. Првих десетак може да уради готово свако. Међутим, без обзира не тежину, сваки проблем носи исти број поена.

Нема математичких, физичких, нити хемијских проблема. Сви задаци су као горе наведени пример – фигуре. И увек има девет поља, од којих је једно празно и на вама је да га попуните тачним одговорм.

Десет минута пред крај времена (а имате 40 минута за тест) организатори вас упозоре да се ближи “звоно”.

Менса је светско удружење најинтелигентнијих људи на свету, у које може да се учлани свако ко има IQ преко 148, на званичном Менсином тесту. На територији целе Србије “пролазност” је око 30 одсто, те наша земља и даље има једну од најбољих пролазности на читавом свету.

Можда сте чули да људи који су у Менси спадају у два одсто читавог човечанства, што је истина само захваљујући томе што

а) неће сви да плаћају чланарину и

б) не излазе сви на тестирање.

 

 

 

А ево и решење задатка са почетка:

 

rrr

Блиц

  Categories:
 1. јануар 25, 22:37 #1 Kata

  Zadatak, laganica. Rešila za 20
  sekundi.

  Одговорите на овај коментар
 2. јануар 25, 22:37 #2 Данило

  Одавно имам жељу да се окушам у Менса тестовима, чисто да видим по тим скалама гдје се налазим. Мада мислим да то не игра значајну улогу у реалном животу. Често веома лако ријешим неки тест, а са друге стране нађем се у ситуацији да неке наизглед једноставне ствари не могу да “докучим”.
  Што се тиче овог задатка, ријешио сам га за десетак секунди.

  Одговорите на овај коментар
 3. јануар 25, 23:26 #3 su

  Najtezi?! Smesno! Kakvi su ostali

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.