ПОКЛАЊАМО: Књигу за размишљање – о превејанцима и лукавштинама из целог света

децембар 25 21:52 2016

Негде у периоду између поласка у школу и уласка у пубертет, нешто се чудно деси, па деци постану необично занимљиве све неке ствари које имају везе са чудовиштима, митским бићима и разним другим створењима која бисте најрадије избацили из кутија са играчкама.

У том узрасту, престају да буду занимљиве оне класичне, Езопове басне, већ дете тражи неке дубље, замршеније приче које би задовољиле његову набујалу машту и дале му много тема за размишљање. Баш такве су Превејане приче, аутора Џона и Кетлин Метјуз. Сакупљене са свих страна света, пажљиво одабране приче о животињском свету и интригама које се тамо одвијају.

Како је гавран вратио сунце? Како је царић надмудрио орла и постао цар свих птица? Ко је хоботници украо лепоту?

Упознајте превејанце, лукавце, варалице и препредењаке који варају друге животиње како би се окористили. На крају сваке приче неко долија, а ми вас упозоравамо и да није баш сваки крај правдан – баш као што то није случај ни у стварном животу.

Ова књига је сјајан поклон за мало старију децу, али и за одрасле. Уживаће у читању и откривању нових лукавштина.

Један примерак, разуме се, поклањамо и то најбржем који одговори на следеће питање:

У причама на које смо навикли, главна варалица је лисац. У индијанским причама, то је нека друга животиња. Која? Мала помоћ: У питању је животиња из једног познатог цртаног филма која покушава да улови птицу тркачицу. 🙂

Одговоре очекујемо до сутра у 21 час, и то као коментаре на текст на нашем сајту (одмах испод). Оставите нам пуно име и презиме и имејл у форми коју попуњавате, а ми ћемо све кометаре објавити сутра увече. Име добитника биће објављено на нашој ФБ страни.

Срећно!

напишите коментар

28 коментара

 1. децембар 25, 22:46 #7 Zorana

  Kojot. 🙂

  Одговорите на овај коментар
 2. децембар 25, 23:40 #13 Ана Галић

  Одговор је: Којот.

  Одговорите на овај коментар
 3. децембар 26, 01:19 #17 Milena

  Kojot 🙂

  Одговорите на овај коментар
 4. децембар 26, 03:11 #19 Branka

  Odgovor: kojot.
  Sadržaji/tekstovi na vašem sajtu su vrlo zanimljivi, edukativni tj.profesionalno osmišljeni i prilagođeni različitim obrazovnim i starosnim kategorijama posetilaca.

  Одговорите на овај коментар
 5. децембар 26, 07:56 #20 Kristina Krstovic

  U indijskim pričama glavna varalica je kojot.

  Одговорите на овај коментар
 6. децембар 29, 00:30 #28 Danica

  NeKO JOTi mota pticu. 😊

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.