Помозите деци да развијају графомоторику

март 17 17:06 2018

Данас већина деце много пре поласка у школу зна сва слова, али да би могли да пишу то није довољно. Писање је веома сложена активност у којој учествује велики број мишића руке, шаке и прстију којом управља мозак. Развојем визуелно-моторне перцепције која се временом аутоматизује, писање постаје аутоматска радња.

Код једног броја деце се јавља проблем иако наизглед за писање не постоје препреке јер је дете здраво, види, чује, интелигентно је, нема неуролошких испада. Неправилан рукопис код те деце може да буде из различитих разлога, неопходно је сваки случај посматрати појединачно како би се утврдио главни узрок. Поред незреле визуелне перцепције и говорно-језичких поремећаја, узрок проблема у писању може да буде поремећај у развоју графомоторике.

Eво неколико занимљивих вежбица за децу

Преузмите документ (DOCX, Unknown)

Преузмите документ (DOCX, Unknown)

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.