Повећање плата и пензија пре краја године

март 06 17:04 2018

Плате у јавном сектору и пензије повећане, следећа исплата вреднија за 5 – 10 одсто. Повишица здравству, просвети, полицији, науци, правосуђу, општинама…

ПЛАТЕ у јавном сектору повећане су од Нове године, па ће тако већ прва наредна исплата за десет одсто бити већа за запослене у здравству, просвети, сектору безбедности… Увећање од пет одсто предвиђено је за администрацију у државној управи и локалним самоуправама и за пензионере.

Десет одсто више на рачуну имаће запослени у Министарству одбране, МУП-у, БИА, Пореској управи, заводима за извршење кривичних санкција и државним службеницима и намештеницима у судству и тужилаштвима. Исто повећање чека и просветне и здравствене раднике, као и запослене у установама културе и социјалне заштите.

Повећање плата и пензија пре краја године

Председник је најавио и повећање плата и пензија. О томе је јуче разговарао са премијерком Аном Брнабић. „Рекао сам у кампањи да ће плате и пензије бити повећање крајем године, а сада вам кажем, о томе сам разговарао са премијерком Брнабић, а добијам и податке из трезора, повећање ће бити већ у мају, јуну и важиће од 1. септембра, а не од 1. јануара као до сада”, рекао је Вучић.

Пет одсто веће зараде добиће запослени у високом образовању, научници, судије, тужиоци и заменици тужилаца, као и запослени у судовима који раде у складу са законима који се односе на сузбијање организованог криминала, корупције и ратних злочина и који остварују право на плату у дуплом износу. На истом списку, са пет одсто већим зарадама, јесу и запослени у државној управи и локалним самоуправама.

Лекари и остали запослени у здравству очекивали су да ће примити плату уочи Нове године, али су ипак морали да сачекају зараде по новом обрачуну. Здравствени синдикати обавестили су своје чланство да ће плате лекарима и осталим здравственим радницима бити исплаћене данас.

НОВА ПРАВИЛА ЗА ПЕНЗИЈУ

СА НОВОМ годином на снагу су ступила и нова правила за пензионисање, па је старосна граница за жене померена за шест месеци. У старосну пензију даме ће сада моћи да иду са најмање 15 година стажа и 62 године живота. За мушкарце остају стара правила, 65 година и најмање 15 година стажа.

Извор: Новости

  Categories:
  1. март 06, 19:55 #1 Ppmama

    Manite nas vasih povecanja.A sto odbijate staresinstvo za vreme raspusta i praznika!!!!!

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.