Повећање плата у јавном сектору у 2019: од 7 до 12 одсто

новембар 05 15:00 2018

Након што је објављено да је Влада Србије одлучила да одложи примену Закону о систему плата запослених у јавном сектору и Закона о запосленима у јавним службама, која је требало да почну да се примењују од 1. јануара следеће године, долазе нове вести из Министарства финансија.

Према упутству за припрему буџета, запослени у јавном сектору следеће године могу очекивати увећање плата од 7 до 12 одсто, објавило је Министарство финансија

Девет одсто увећања плата планирано је и за запослене у основним и средњим школама и у установама високог образовања, али и радницима социјалне заштите.

Подсећамо, увођење платних разреда за запослене у јавним службама превиђено је Законом о систему плата у јавном сектору које је усвојила Скупштина Србије 14. децембра прошле године. Тада је усвојен је и Закон о запосленима у јавним службама, који предвиђа да ће за исти посао у свакој служби плата бити иста.

План је био да се запосленима праведно мери учинак.

Извор: Зелена учионица

 

  Article "tagged" as:
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.