Pок за подношење захтева за повраћај ПДВ-а за беби опрему

јун 29 14:44 2017

Рок за подношење захтева за рефундацију ПДВ за купљену храну и опрему за бебе почиње у понедељак, 3. јула и траје до 17. јула, а захтев се предаје надлежној организационој јединици Пореске управе Србије.


Пореска управа ће после спроведеног поступка контроле захтева у року од 30 дана издати решење којим се утврђује право на рефундацију ПДВ или решење којим се захтев одбија.

Родитељ или старатељ може да оствари рефундацију ПДВ највише у износу до 75.029,08 динара и то у првој години старости бебе до 42.873,76 динара, а од прве до друге године старости у износу до 32.155,32 динара.

Храном и опремом за бебе, за чију набавку може да се оствари право на повраћај ПДВ, сматрају се: млеко за одојчад, кашице, креветац, колица, столица за храњење, столица за кола и пелене.

Први услов за остваривање права на повраћај је да је укупан нето приход родитеља, односно старатеља бебе у години која претходи години у којој се подноси захтев за рефундацију ПДВ за куповину хране и опреме за бебе, остварен у износу мањем од 1.028.970,29 динара.

Други услов је да је укупна имовина родитеља, односно старатеља бебе на коју се плаћа порез на имовину у складу са прописима којима се уређују порези на имовину мања од 25.081.150,62 динара.

Пише: ФоНет

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.