Правилник о критеријумима и стандардима за финансирање – основно обрaзовање

август 24 15:02 2016

ПРАВИЛНИК О КРИТЕРИЈУМИМА И СТАНДАРДИМА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ УСТАНОВЕ КОЈА ОБАВЉА ДЕЛАТНОСТ ОСНОВНОГ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА

Преузмите документ (PDF, Unknown)

 

Извор: mpn.gov.rs

  Categories:
 1. август 24, 19:08 #1 Profesor

  Pohvale za Pravilnik za finansiranje za osnovne škole koji podržava i plaća NERAD i jasan vid diskrimancije. Škola se osniva sa 16 odeljenja. Za pedagoge, psihologe, sekretare, administraciju važe jedno pravilo da ako je broj odeljenja 16 svi imaju 100% norme, ako škola ima 15 odeljenja, norma pada na 50%: Direktor bez obzira na broj odeljenja ima normu 100%. Škola može da ima i 8 odeljenja (50 do 100 učenika), ali bitno je da direktor ima normu 100% i da je nedodirljiv, kao i da ima bezbroj mandata.

  Одговорите на овај коментар
 2. август 25, 03:44 #2 Lj

  Kada ce ovo da se sprovodi? Do sada se ovo nije sprovodilo a vazilo je. Ovaj Pravilnik nije razlicitiji od PREDGODNOG a i on se nije postovao.
  Planinaska podrucija su po definiciji, koja vazi u geografiji, naselja iznad 600m nadmorske visine. Mislim da ni jedan veci grad u Srbiji nije iznad ove nadmorske visine. Iznad 600m n.v. je Trgoviste, Bosilegrad, Crna Trava, Caetina,….
  Kada ce se ukinuti skole kao samostalne – kao pravno lice, koje su na 6km od gradova a imaju samo 8 odeljenja pa i manje?
  Kada ce Ministarstvo postovati svoje ZAKONE?
  Kada ce skolske uprave sprovesti u delo ovaj Pravilnik?
  Profesor je u pravu, ovaj pravilnik najvise STITI DIREKTORE jer je u jednom od ranijih pravilnika postojao pojam DIREKTOR 50% na broj odeljenja koji je ispod 24. (skole su bile pravno lice sa 24 i vise odeljenja). Po ovome, ako ministar dozvoli direktor moze biti sa 4 odeljenja, a svi ostali imaju smanjenje.
  Izgleda da se sindikat bori za direktore???? Rezultat te borbe daje rezultat JEDAN DIREKTOR a ranije je bio i procenat direktora.

  Skole ili ispostave skola sa jednim odeljenjem ispod 5 ucenika ne treba da postoje jer se ucenicima fakticki ne dozvoljava da se druze sa vrsnjacima. Bolje imati ORGANIZOVAN prevoz da bi se ucenici DRUZILI i socijalizovali. Koja je to socijalizacija jedan ucenik jedan ucitelj. I to dete je samo sa starima. Skime se on druzi?

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.