Пражњење носића – маме, морате бити немилосрдне

октобар 06 22:44 2017

Маме би најрадије, кад би могле, преузеле болест свог малог детета како не би морале да се суоче са ноћном мором – пражњењем носића.

А која мама може бити немилосрдна и рационална када је у питању њено дете и брзо и спретно ушприцати физиолошки у једну ноздрву, а затим из друге носком извући секрет. А ако све то треба поновити а да се беба још није ни опоравила од прве туре. То је тек пакао.

Најтеже је, сложиће се искусне маме, ноћу. Тада се секрет слива, беба не може да дише, буди се, а ви је у свем том бунилу препадате шприцањем физиолошког раствора и пражњењем нос. Звучи као хорор.

Ипак, ако имате у виду могуће последице нередовног пражњења носића, као што су упале уха, плућа и сличне компликације, можда ће вам онда бити јасније да се неке ствари, за добробит бебе, једноставно морају урадити.

 1. октобар 08, 14:48 #1 Jelena

  Sve to stoji dok ne preterate i iritirate sluznicu koja onda započne hiperprodukciju sekreta 🙂
  Po mom iskustvu, 2-3 puta dnevno i nežno je najbolje (fiziološki u jednu nozdrvu dok je druga začepljena i glava nageta na stranu začepljene nozdrve i obratno, a posle 5 min pumpica ili duvanje nosa) .
  Ako dete dobije upalu uha onda se intenzivira čišćenje na 5-6 puta dnevno.
  Čaj od belog sleza se pije hladan za iskašljavanje sekreta…jer nakupljen u želudcu izaziva povraćanje ako ne uspe da se izbaci stolicom.

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.