Пре него што си се родила све је било компликовано

април 02 18:51 2017

Пре него што си се родила све је било компликовано. Будила сам се и компликовала себи живот. Бићу добра мајка ако те научим да то не радиш.

Имам дугорочан и једноставан план.

Научићу те: да будеш неустрашива. Да осетиш све што мислиш. Да мислиш све што осетиш. Утисни у своју белу душу још белине. Расти до незабележених висина.

Буди увек себи дете као што си мени дете.

Немој да се плашиш точкова на бициклу. Немој да те штрецају деца у вртићу. Није страшно кад подераш колена. Због те вожње ролерима огреботине се исплате. И није клише: свака оцена је за ђака. (То важи од 1 до 10).

Научићу те: да читаш књиге и људска срца. Да слушаш музику и ноћ. Да разумеш јутра и кишу. Да пратиш своје облаке. Да будеш гладна знања. Да будеш сита фраза. Да кусаш живот. Великом кутлачом.

Нацртаћу ти мапу за брзо сналажење. Буди паметна и доцртавај своје стазице. У животу су једнако вредне и пречице и заобилазнице. Треба само да се забављаш док њима идеш.

И знаш оно: љубав је све, љубав је велика?

Е, па, то је тачно. Само, немој да се смртно заљубиш у седамнаест. Смртно се заљуби сваки пут. У књигу, у дечка, у море. Смртно се заљуби у себе.

Буди увек себи дете као што си мени дете.

Покушаће да те наговарају, надговарају и да с тобом преговарају. Не наседај на наклапања, на преклапања, на проповедања. Наседни на љубав. Наседни на срећу.

Од мене наследи осмех. И нарав. (То је нарав будале која брзо заборавља лоше ствари. Али будале која уме да ужива у оним добрим.)

Не компликуј овај једноставан план. Треба само да будеш здрава и срећна.

И да слушаш мајку.

Буди увек себи дете као што си мени дете.

Ауторка: Србијанка Станковић

 

Извор:  Blacksheep.rs

  Categories:
напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.