Пробни завршни испит 12. и 13. априла

март 06 11:22 2019

Мали матуранти ће у два дана радити три теста – из математике, српског језика и комбиновани тест, који обухвата биологију, историју, географију, физику и хемију.

Овај пробни тест је припрема за “прави” завршни испит који ће се одржати од 17. до 19. јуна.

Ученици “на проби” првог дана полажу тест из математике, а следећег дана тест из српског, односно матерњег језика и комбиновани тест.

Пробни завршни испит има исту тежину и тип задатака као и права мала матура, коју ученици полажу на крају основног школовања, у јуну. Задаци су подељени у три нивоа – основни, средњи и напредни. Како би се ученици навикли на право тестирање, и на пробној провери знања све ће бити организовано као на правој. Разлика је само у томе што ће резултати тестова остати у школама, како би послужили наставницима за анализу знања ученика, те да до краја школске године могу да обнове и боље науче оне области из којих не буду тачно одговорили на питања.

Када је реч о правом завршном тесту, начин бодовања за упис у средње школе од прошле године враћен је на старо, што значи да је максималан број бодова на основу успеха из школе 60, а на три теста ученици могу да освоје највише 40 бодова.

Извор: Новости

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.