Професор који редовно води студенте на кафу!

октобар 29 23:47 2015

Студенти Факултета техничких наука у Новом Саду већ годину дана имају прилику да са директором Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент доц. др Бојаном Лалићем разговарају у опуштеној атмосфери, уз кафу. У неформалном разговору, они сваке среде од 13 часова у клубу Машинац, са професором причају о својим идејима и начину на који би унапредили рад факултета или решили своје проблеме.

5326-kafa-sa-diim-2

Како нам кажу, за тих сат времена академци су потпуно фокусирани на разговор, мобилни телефони, друштвене мреже су на офф-у, а уз кафу углавном се рађају нове идеје.

– Данас су ми студенти из ЕСТИЕМ организације предложили да направимо неки вид менторства за млађе студенте, а ментори би им били старији академци, објашњава професор Бојан Лалић за портал мојновисад.цом.

Он сматра да су овакви састанци са студентима добра пракса, те да су често управо студенти ти који предлажу врло корисне ствари.
– Праксу да су старији студенти ментори млађима студенти су видели на неком од инсотраних универтзитета, а ја сам њихову иницијативу прихватио, јер, ипак, студенти ће пре послушати другог, искуснијег студента, него професора – каже Лалић.

Према речима студената пракса дружења уз кафу са професором је једина од најлепших иницијатива на ФТН. Како кажу, то је јединствен догађај где студенти са професором уз кафицу и у равноправној размени мишљења могу јасно да изразе своје идеје и проблеме.

– Кафа је организована у 13 сати, таман кад ја имам паузу између предавања. Дошао сам да попијем продужену са млеком “џаба” и да се распитам код професора о стручној пракси, као и да чујем шта остале колеге имају да питају и кажу – објашњава нам један од студената треће године инжењерског менаџмента.

 

Извор: mojnovisad.com

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.