“Просвета одмах на 12%? Не би било фер”

новембар 10 19:57 2016

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да не види разлоге за штрајк просветара, јер ће они добити највеће повећање плата од 6,5 одсто.

SARCEVIC-10-2508-2016
Министар је позвао све представнике синдиката у просвети на радни састанак у понедељак, где би се разговарало о проблему технолошких вишкова, али и поручио да су им врата тог министарства увек отворена.

Шарчевић је прецизирао да ће просветари добити веће повећање од полиције, војске и запослених у здравству.

“Да ли је просвета требало одмах да дође на 12 одсто, како траже поједини синдикати? Не знам, не водим ја ту политику. Мислим да то не би биило фер”, рекао је Шарчевић новинарима у Београду.

Он је додао да ће се и тај проценат сустићи наредним повећањима, те да просветари то добро знају, али да синдикати, како је рекао, имају потребу да се огласе и на тај начин обавесте чланство да постоје.

“Питање је да ли су сви репрезентативни, да ли сви добијају онај додатак који су себи обезбедили, да ли има лажне запослености – ја имам хиљаду других питања за укупну јавност”, нагласио је министар.

Подсетио је да је по доласку на министарску позицију све синдикате позвао на сарадњу, те да су формирани заједнички тимови који се баве технолошким вишковима.

Не може, казао је, да неко тек тако изађе и каже да ништа није предузето.

“Ми смо пре два дана послали централну комисију у Лесковац и целу област смо пречешљали. Тамо где постоје сумње обавезни су да министарству доставе податке”, рекао је Шарчевић.

 

Извор: Танјуг

  Categories:
напишите коментар

2 коментара

 1. новембар 10, 22:13 #1 Marko

  Kakav odgovor. Pa covek nije dobar matematicar.
  6 posto na 39000 dinara kolika je plata nastavnika je 2340 dinara povecanje plate
  5 posto na platu od 46000 kolika je prosecna plata je 2300 dinara povecanje plate
  5 posto na 55000 kolika je plata doktora iznosi povecanje 2750 dinara
  Opet su profesori dobili najmanje povecanje

  Одговорите на овај коментар
 2. новембар 11, 00:20 #2 Budimo fer.

  Da li je fer da policija koja ima ispod 30 % visoko obrazovnih ima veću prosečnu platu od nas prosvetara? Nije fer da pominjem neke druge.

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.