Просветари незадовољни, траже већу повишицу

децембар 02 22:11 2016

Представници синдиката запослених у основном и средњем образовању против скока плата од шест процената. Захтевају да повећање зараде буде дванаест одсто

НИСМО задовољни повећањем плата од шест одсто, јер нас то неће вратити на ниво од 17. новембра из 2014. године. Умањењем зарада, просветари су уштедели више од три и по милијарде динара, и зато хоћемо да нам се тај износ врати у систем, у виду помоћи, јубиларних награда или на неки други начин. Обавестили смо о томе ресорног министра и хоћемо да разговарамо о томе.

Овај став просветара у петак је у Новом Саду предочила Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије, истичући да траже да повећање буде 12 одсто, праведност у расподели новца али и да се испуњава Споразум о платним разредима који је Влада потписала 2015. године.

– Наше плате су најмање повећане – тврди Јанковићева. – Бићемо против предложеног буџета за просвету уколико се у њега не врати новац који смо уштедели. Уколико се нашим захтевима не удовољи, сигурно је да ће бити синдикалних акција, односно протеста и штрајкова, али још не знамо у којој мери.

 

Извор: Новости

  Categories:

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.