Prosvetari traže i da im se precizira koliko će biti povećanje plate

avgust 23 08:40 2017

Brnabić i Šarčević danas s prosvetarima


Predsednica Vlade, Ana Brnabić i ministar prosvete Mladen Šarčević sastaće se danas u 10 sati sa predstavnicima četiri reprezentativna prosvetna sindikata.

Sastanak je zakazan u Vladi Srbije, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

Jedna od glavnih tema je nacrt Zakona o zaposlenima u javnim službama, za koje prosvetari traže da se povuče iz procedure.

U Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije kažu da će druga tema biti novac koji su trebali da dobiju zaposleni u školama koji unose podatke u informacioni sistem Dositej, ali i pogrešan obračun naknade zarade za korištenje godišnjih odmora 2014. godine.

Prosvetari traže i da im se precizira koliko će biti povećanje plate, pre nego što počne da se pravi budžet za narednu godinu.

Izvor: Tanjug

  Categories:
  1. avgust 23, 10:35 #1 Božović Vladan

    Šta se prave blesavi ti sindikati, kad su svi do jednog izdali interese prosvetnih radnika. Da ih podsetim. Oni su navodno i kobajagi prekinuli štrajk, jer im je Šarčević “obećao” 15%, PETNAEST POSTO, ali ništa nije popisao. Evo, ja im preciziram Šarčevićevih 15%.

    Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.