Просветни синдикати против система “Доситеј”

октобар 04 14:35 2016

Просветни синдикати против система “Доситеј”: Списковима синдикалиста министарство крши закон

14115589_1151268734945021_1310469038088954002_o
Три синдиката просветних радника изразила су данас протест због тога што је Министарство просвете, науке и технолошког развоја тражило да школе доставе спискове свих чланова синдиката са матичним бројевима и затражила пријем код министра Младена Шарчевића.

– Тиме су грубо прекршена права радника који су синдикално организовани, као и права појединаца из домена заштите тајности података – навели су у саопштењу Синдикат радника у просвети Србије, Синдикат образовања Србије и Грански синдикат просветних радника Србије “Независност”.

Три синдиката оценила су да поменути подаци постоје у школама, али и да је такође јасно у којим случајевима и на који начин се они могу користити.

Како се наводи у саопштењу, Министарство је навело да су подаци о запосленима потребни због уноса у информациони систем “Доситеј”.

– Синдикати очекују хитну измену оваквог понашања министарства – пише у саоштењу.

Извор: БЕТА

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.