Prvi koraci u matematici – 70 lekcija za predškolce

jun 27 18:39 2016

Matematika je mnogo više od brojeva i onoga što mi odrasli pamtimo iz škole. Učenje matematike ne počinje samo učenjem brojeva i sabiranja do deset, već i mnogim drugim aktivnostima. Matematika je i logičko razmišljanje, zapažanje, razvijanje algoritamskog načina mišljenja i još mnogo toga. Matematika je u našoj svakodnevnici i teško da ćete obaviti ijednu prostu aktivnost a da se niste koristili osnovama ove nauke.

Zato je važno sa decom napraviti prve korake u matematici što ranije. Kada prevaziđete otkrivalice i knjižice sa brojevima do 10, predlažemo da nabavite priručnik Kreativnog centra Misli, pa smisli, namenjen predškolcima koji otkrivaju čarobni svet matematike. Može se koristiti kod kuće, gde će roditelj učiti sa svojim detetom, ali i u vrtiću.

Knjiga sadrži preko 70 lekcija, poput ovih prikazanih na slici, gde se detetu najpre predstavi scenario koji ono potom dopunjava i na kraju o onome što je na slici diskutuje sa roditeljem/vaspitačem/drugarima.

misli pa smisli

Pojedini zadaci će detetu biti preteški i to ne treba da vas obeshrabri niti da vas uplaši. Njih preskočite pa im se vratite kasnije.

Tokom rada s detetom, tražite da vam pojasni svoje odgovore, da zapazi sve detalje na ilustracijama. Podstaknite razgovor.

Vaše druženje s decom dragoceno je za njihov razvoj i sigurno će radije i bolje učiti ako ste i vi u to učenje uključeni!

A.C.

napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.