Радна верзија велике матуре до маја 2017.

октобар 12 10:58 2016

Радна верзији нацрта велике матуре коју ће ученици полагати на крају средње школе, требало би да буде објављена до 1. маја 2017. године, пише лист “Данас” у данашњем издању.

maturМинистар просвете Младен Шарчевић најавио је раније да ће се велика матура полагати на крају школске 2018/2019. године, те ће на тај испит први изаћи ученици који су сада у другом разреду средње школе.

Радном групом која је формирана за то, председава Драгица Павловић Бабић из Института Филозофског факултета за психологију.

Чланови радне групе су професори и представници Националног савета за високо образовање Слободан Грубачић, Дарко Плећаш и Милан Јовановић, Александар Бауцал с Филозофског факултета, Биљана Стојановић из Министарства просвете, и саветнице министра Нада Вуковић и Драгана Миловановић.

“Данас” наводи да је саветник радне групе, без права гласа, бивши министар просвете Срђан Вербић.

Извор: РТВ

  Article "tagged" as:
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.