Рециклажа – радови наших колега

децембар 07 21:53 2017

Радом на развијању љубави према природи, код деце утемељујемо еколошке навике и развијамо свест о потреби рециклирања отпадног материјала.

Од новинског материјала једна група деце је правила костиме, хаљинице које ће нам послужити за извођење драмског текста ,,Рециклажа“.

Друга група ученика је од пластичних кеса и џакова такође правила хаљинице.

Трећа група је имала за задатак да од новинског папира направи подлогу за цртање.

Четврта група је  правила разне фигурице које ће имати употребну вредност од различитог отпадног материјаала који су донели.

Пета група је задужена за прављење инструмената као што су усна хармоника и гитара.

На крају рада смо сви запевали сумирајући резултате и притом настављамо  и даље да откривамо кроз рад шта све можемо да направимо од рециклираног материјала и  тиме сачувамо мајку природу.  

Све ово реализујемо на часовима ликовне културе и чувари природе.

Бојана Пешић, ОШ „Чегар” из Ниша.

  1. децембар 13, 16:28 #1 Danica

    Kretivno, mastovito, veselo. Vrlo motivisuce, kao i uvek. Veoma prakticno i primenljivo u nastavi. Sve pohvale koleginici.

    Одговорите на овај коментар
  2. децембар 16, 13:33 #2 Mima

    Kreativno i edukativno.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.