Reciklaža – radovi naših kolega

decembar 07 21:53 2017

Radom na razvijanju ljubavi prema prirodi, kod dece utemeljujemo ekološke navike i razvijamo svest o potrebi recikliranja otpadnog materijala.

Od novinskog materijala jedna grupa dece je pravila kostime, haljinice koje će nam poslužiti za izvođenje dramskog teksta ,,Reciklaža“.

Druga grupa učenika je od plastičnih kesa i džakova takođe pravila haljinice.

Treća grupa je imala za zadatak da od novinskog papira napravi podlogu za crtanje.

Četvrta grupa je  pravila razne figurice koje će imati upotrebnu vrednost od različitog otpadnog materijaala koji su doneli.

Peta grupa je zadužena za pravljenje instrumenata kao što su usna harmonika i gitara.

Na kraju rada smo svi zapevali sumirajući rezultate i pritom nastavljamo  i dalje da otkrivamo kroz rad šta sve možemo da napravimo od recikliranog materijala i  time sačuvamo majku prirodu.  

Sve ovo realizujemo na časovima likovne kulture i čuvari prirode.

Bojana Pešić, OŠ „Čegar” iz Niša.

napišite komentar

2 komentara

  1. decembar 13, 16:28 #1 Danica

    Kretivno, mastovito, veselo. Vrlo motivisuce, kao i uvek. Veoma prakticno i primenljivo u nastavi. Sve pohvale koleginici.

    Odgovorite na ovaj komentar
  2. decembar 16, 13:33 #2 Mima

    Kreativno i edukativno.

    Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.