Реши задатак!

фебруар 28 23:23 2016

iiii

  Categories:
напишите коментар

10 коментара

 1. фебруар 29, 10:13 #3 Božidar

  Када се збрајају цветови може се добити само букет, а никако број. Овом задатку недостаје управо објашњење о цени (ако је цена у питању), Дакле, један цвет и још један цвет су два цвета, а не два! Некада су ученици учитељских школа због оваквих задатака редовно добијали слабе оцене. Задатак би требало да гласи: три руже коштају 60 динара, а једна ружа и две љубичице 30 динара. Две лале су јефтиније од љубичице за 3 динара. Колико заједно коштају ружа, лала и љубичица? У графичком приказу недостаје само “маркица” на коју би деца требало да упишу цене!
  С поштовањем,

  Одговорите на овај коментар
 2. март 01, 10:38 #7 Plavooka

  Ovo je kao onaj zadatak sa voćem koji se vrteo po netu. Ako se ne obrati pažnja i ne primeti se da plavi cvetovi nemaju isti broj latica, i da su u trećoj “jednačini” 2 žuta cveta ,a u četvrtoj jedan žuti cvet.
  Ovako sam računala: jedan crveni cvet je 20. U drugoj jednačini sam izračunala da jedan plavi cvet sa 5 latica vredi 5, tj, svaka latica po 1. Iz treće jednačine vidimo da jedan žuti cvet vredi 1. U četvrtoj jednačini imamo 1crveni +1 žuti + 1 plavi cvet ali sa ČETIRI latice.
  Dakle, 20+1+4= 25
  Ako sam pogrešno izračunala – izvinite, ali me ne osuđujte. 🙂

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.