Rešite bar jedan od tri ponuđena zadatka

septembar 24 19:36 2016

1. Tri brata treba da podele 35 kamila koje im je otac ostavio u nasleđe. Prema želji oca polovina kamila treba da pripadne nastarijem, trećina srednjem i devetina najmlađem bratu (čija imena uopšte nisu bitna).

 
2.   Marko je na izlet poneo tri vekne hleba, Jovan pet vekni hleba, a Petar nije poneo hleb već 8 eura. Kako će Marko i Jovan podeliti 8 eura kao naknadu za svojih 8 vekni hleba?

 

3. Draguljar je došao iz Sirije u Bagdad da prodaje dragulje. Obećao je da će platiti krčmaru za smeštaj 20 dinara ako proda dragulje za 100 dinara,a 35 ako ih proda za 200 dinara. Međutim draguljar je posle nekoliko dana prodao dragulje za 140 dinara. Koliko treba da plati krčmaru za smeštaj u njegovoj krčmi?

mozak-kviz

Pogledajte rešenja

 

 

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.