Решите мозгалицу и освојте Ршумову књигу!

мај 03 19:17 2015

Ако вас неко пита који песник вам је прва асоцијација на детињство, половина вас ће рећи Чика Јова Змај, а друга половина ће рећи Ршум. Наравно, и међу новијим песницима има сјајних и талентованих људи, чијих ће се песама данашња деца сећати када одрасту. Али, када неко ко је одрастао 70-их или 80-их година уђе у књижару с намером да предшколцу или млађем основцу купи књигу, велике су шансе да ће се ухватити за „Ма, шта ми рече“, „Видовите приче“ или „Још нам само але фале“.

jos-nam-samo-ale-fale_korica

И нама је тешко било да се одлучимо коју од ове три књиге да поклонимо најбржем и најдосетљивијем посетиоцу Зелене учионице, али смо на крају одабрали ову последњу, „Још нам само але фале“. Књигу коју су волеле, читале, уз њу се будиле и успављивале генерације деце, сад већ одраслих људи. Књига која је први пут светлост дана угледала давне 1974. и од тада не престаје да одушевљава децу причама о алама. О томе шта једу мале але. зашто је тужан један змај, какву журку праве акрепи и зашто се ала, заправо, уопште не треба плашити!

„Још нам само але фале“ има брдо награда – Златно перо Београда, Невен, бронзана медаља на међународном такмичењу „Најлепше књиге света“ у Лајпцигу 1974, као и на светској изложби „Књига у служби мира и напретка“ у Москви 1975.

Верујемо да у својој библиотеци многи од вас већ имају свој примерак, можда чак и првог издања, на посебном месту у полици. За оне који немају, предлажемо да ослободите простор у полици за књиге и покушате да освојите примерак који поклањамо – тако што ћете први решити мозгалицу:

Која реч, када се изговори погрешно, буде исправно, а када се изговори исправно, буде погрешно?

Најбржем посетиоцу који тачно реши мозгалицу, у коментарима на овај текст, а при томе нам остави своје тачне податке у форми коју попуњава приликом коментарисања (име и презиме и имејл адресу), доделићемо примерак Ршумове најпознатије књиге за децу. Важно је и да знате да имате право на само један одговор, зато пажљиво!

Све коментаре на сајту објавићемо у понедељак, 04.05, када ћемо знати име победника. Име ће бити објављено на нашој ФБ страни.

Сви оне који не желе да чекају или који у одговарању буду имали мање среће, књигу могу да потраже продавницама Лагуне.

Срећно!

напишите коментар

16 коментара

  1. мај 03, 19:46 #4 Nenad Pinter

    Mislim da je tacna rec ,,Pogresno.”

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.