Родитељи опрез: Ватромету није месту на торти

фебруар 23 19:16 2018

Свечани су и атрактивни, али и веома опасне по здравље деце.

Рођендани су одличан разлог за славље, а славља нема без свећица и у последње време све популарнијих прскалица.

Одувек су нас учили да с прскалицама треба бити веома опрезан јер се можемо опећи, могу изазвати и пожар, а ретко ко спомиње колико су штетне када их упалите на рођенданској торти или колачу.

Нажалост, кратка забава представља прави ризик за здравље. Прскалицама није место на рођенданској торти. Када се упале, искрице горе у мале црне честице које слећу на торту, а ми их онда конзумирамо. Управо ти мали црни делови садрже токсин баријум-нитрат, који се скупља у телу и веома полако разграђује. Чак и мале количине овог токсина штетне су по здравље.

Зато следећи пут, ако желите да нешто светли на торти, радије изаберите само традиционалне свећице. Међутим, и с њима треба бити опрезан јер у сезони кад вируси харају дување у њих како би се угасиле требало би заобићи.

Извор: Kурир

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.