Родитељи прочитали комплетну лектиру током распуста

Родитељи Јована Б, ученика шестог разреда, са пуно оптимизма дочекују наредну школску годину јер су током летњег распуста успели да прочитају сву лектиру.

Reading-2

Они тврде да су овај успех постигли заједничким радом и добром прерасподелом послова.

– Због пословних обавеза читање лектире ранијих година је представљало велики проблем за нас. Када смо схватили да наше дете и његов школски успех пате због тога, организовали смо се, набавили све књиге и прочитали их на време – рекла нам је Јованова мајка Марија – Трудили смо се да равномерно поделимо посао, мада је муж више читао прозу, а ја поезију која је ближа мом сензибилитету. Убеђена сам да ће ове године Јован бити међу најбољима када је обрађивање лектире у питању и да ће из тог дела градива имати чисту петицу – објашњава она формулу за успех.

Отац Михаило признаје да је морао да се одрекне неких свакодневних задовољстава, али да не жали јер зна да је то урадио за своје дете.

– Када одлучите да одгајате дете на прави начин, морате бити свесни да су његове обавезе некада важније од ваших. Лето сам искористио да прочитам лектиру и кад дође време моћи ћу да је препричам Јовану и тако му олакшам посао у школи. Такође, то ће ми обезбедити више времена за његове домаће из математике и других предмета – каже Јованов отац.

Он признаје да је уживао читајући неке књиге из лектире и да ће сину препоручити да обавезно следи његов пример када буде имао своју децу.

Бојан Савић

Извор: Njuz.net

  Categories:
напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.