Шабић упутио допис министру просвете: Подаци о синдикалном чланству су поверљиви!

октобар 05 11:24 2016

Повереник за информациjе од jавног значаjа Родољуб Шабић упутио jе писмо министру просвете Mладену Шарчевићу у коjем указуjе да су подаци о синдикалном чланству сврстани у групу “нарочито осетљивих података”, коjи се могу обрађивати само на основу слободно датог пристанка радника, саопштио jе данас повереник.

sabicШабић jе упутио писмо министру просвете поводом jавног реаговања неколико синдиката просветних радника на допис коjим jе, како наводе, Mинистарство просвете, науке и технолошког развоjа наложило директорима школа да му доставе списак свих чланова синдиката са одговараjућим личним подацима.

Повереник упозорава да би обрада тих података без пристанка радника била супротна члану 16 Закона о заштити података о личности и представљала кажњив прекршаj из члана 57.

Извор: Танјуг

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.