Šarčević: Ako treba lično ću podneti tužbu zbog incidenta u Trgovačkoj školi

oktobar 12 18:09 2017

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je danas da se ovo ministarstvo intezivno bavi problemom nasilja u školama, da je oformljeno 36 novih timova za borbu protiv nasilja, kao i da je u planu redizajniranje sistema na polju zakonodavstva i svih drugih oblasti koje nisu dovoljno uređene.

Nastavnici Trgovačke škole obustavili su nastavu juče u znak protesta

Šarčević je rekao da je imao sastanak sa ministrom Brankom Ružićem i sindikatima, da je juče postavljen novi načelnik Školske uprave Beograda i da će to telo biti redefinisano.

– Mi smo podržali kolektiv, bili smo tamo i ako niko ne podigne tužbu, ja ću lično – rekao je Šarčević povodom incidenta u Trgovačkoj školi.

Pročitajte i Nov prosvetni zakon u skupštinskoj proceduri

ĐAK MUČKI NAPAO NASTAVNICU u Trgovačkoj školi, kolege protestuju na ulici, NEMA NASTAVE
Učenik te škole pokušao je krajem septembra da udari jednu profesorku, u čemu ga je sprečilo obezbeđenje, a zatim je napao drugu profesorku jezika jer, kako navode kolege napadnutih profesorki, nije položio popravni ispit.

– Tog učenika je dotični bivši načelnik Beogradske uprave upisao, pa mu je poništavan popravni, i tako dalje. Dakle, siledžijstvo svake vrste – rekao je Šarčević i dodao da će narednih dana imati sastanak sa načelnicima svih školskih uprava gde će tema biti primena novog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji, između ostalog, predviđa više nivoa praćenja rada inspekcija.

Milivojević: Ministarstvo treba da podrži, a ne da „stalno zastrašuje profesore i nastavnike“

Kako je rekao, “ono što mogu brzo da preduzmem ja radim”.

– Poslati su timovi svuda i inspekcije i mi imamo kapaciteta to da radimo, imamo jako dobre uprave u, na primer, Kolubarskom i Mačvanskom okrugu, ali ima i okruga gde stvari ne valjaju – rekao je Šarčević.

Izvor: blic.rs

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.